Spaargeld kan gevaar zijn voor zorgtoeslag

Voor spaarders met een flinke spaarrekening komen er minder rijke tijden aan. Het vermogen, en daarmee ook het spaargeld, gaat meetellen voor de zorgtoeslag. Dit houdt in dat spaarders die flink doorgespaard hebben de afgelopen jaren, wel eens vanaf 1 januari niet meer in aanmerking zouden kunnen komen voor de zorgtoeslag. Momenteel is de zorgtoeslag nog niet zodanig inkomensafhankelijk.

Spaargeld

Wie veel spaargeld bezit, kan een deel daarvan best gebruiken voor het betalen van de zorgverzekering. Dat blijkt uit de bezuinigingen voor het jaar 2013. De zorgtoeslag zal de komende jaren voor de hoogste inkomens afgebouwd worden. Zelfs voor spaarders met een groot vermogen houdt dit een verlies van honderd euro per maand in.

Per 2013 zal ook het vermogen mee gaan tellen bij het vaststellen of de consument ook recht heeft op zorgtoeslag. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het maandelijks inkomen, maar ook naar het eigen vermogen van de persoon. Wanneer hij of zij een fors eigen vermogen heeft, wordt de zorgtoeslag niet langer toegekend.

Nibud

Het Nibud geeft dan ook alle Nederlanders het advies zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de bezuinigingen die komen gaan. Vanaf volgend jaar krijgen onder andere werkende ouders het zwaarder, doordat de eigen bijdrage voor de kinderopvang ook fors omhoog zal gaan.

Daarnaast vervalt de vergoeding voor het woon-werkverkeer, en vallen er zware financiële klappen bij gepensioneerden. Gemiddeld heeft 45% van de Nederlanders moeite om te gaan met schulden.

Bezuinigen

Om toch op uw zorgkosten te bezuinigen kunt u het beste overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. Door uw zorgverzekering op Zorgverzekeringvergelijken2020 te vergelijken met andere aanbieders kunt u veel geld besparen op de zorg.

Posted in geldzaken.