De bijtelling gaat verandeen

Heeft u er al iets over gehoord of gelezen? De bijtellingsregeling gaat veranderen in 2014. Dat is zowel van toepassing op een auto die u koopt als een leaseauto. Krijgt u een auto van de zaak dan is het verstandig om te kijken wat uw leaseauto bijtelling zal zijn. Nu zijn er bijvoorbeeld nog auto’s die vallen onder de regeling van de 0% bijtelling. Als u een leaseauto heeft houdt dat in dat u geen extra belasting hoeft te betalen als u ook privé rijdt in deze auto. Dat is natuurlijk erg voordelig, want anders kan privé rijden met uw leaseauto erg duur worden. U moet namelijk het bijtellingspercentage over de nieuwwaarde van de auto bij uw inkomen voor de inkomstenbelasting optellen. Bij een auto met een nieuwwaarde van 40.000 euro en 25% bijtelling, waar toch de meeste auto’s nog onder vallen, moet u dus jaarlijks 10.000 euro optellen bij uw inkomen. Afhankelijk van de schaal waarbinnen u valt bent u dus behoorlijk wat geld kwijt aan het privé rijden met uw leaseauto.

In 2014 gaat er het een en ander veranderen. De 0% bijtelling verdwijnt. Als u dus nog wilt profiteren van 0% bijtelling dan moet u ervoor zorgen dat u vóór 31 december 2013 nog een leaseauto krijgt die valt binnen deze regeling. Na deze datum worden de auto’s die binnen deze regeling vallen namelijk verdeeld over de 4% en de 7% regeling. Dat houdt in dat het privé rijden in deze auto’s wel geld gaat kosten. Het uiteindelijke bedrag dat u dan bij uw inkomen op moet tellen is dan nog vrij beperkt waardoor het rijden in een auto uit deze categorie nog relatief goedkoop is.

Daarnaast zijn er in 2014 nog de volgende categorieën te onderscheiden: 14%, 20% en 25%. Ook binnen deze categorieën zullen wijzigingen worden doorgevoerd, dus als u een bepaalde auto op het oog hebt doet u er goed aan om te kijken of de wijzigingen ook consequenties voor u hebben.

Posted in auto.