BPM bij auto importeren

Een auto importeren uit Duitsland, betaal niet teveel BPM!

Als u een auto wilt importeren uit Duitsland dient u in de meeste gevallen BPM te betalen, echter met een goed onderbouwde BPM berekening voor uw import auto bespaart u makkelijk een flink bedrag aan BPM.

De Belastingdienst heeft het doel om zoveel mogelijk BPM binnen te halen. Wij hebben als doel om uw import auto zo voordelig mogelijk (lees: tegen een zo laag mogelijk BPM bedrag) te importeren. Uiteraard binnen de regels die de wetgever heeft opgesteld met betrekking tot de rest-BPM op import auto’s.

BPM berekenen op basis van de handelswaarde

Autodealers en leasemaatschappijen kampen op dit moment met gigantische voorraden gebruikte auto’s. Dit drukt uiteraard de handelswaarde. Als u een auto wilt importeren uit Duitsland is dit goed nieuws, want wij kunnen voor u hierdoor de rest-BPM nog lager op uw import auto nog lager uit laten vallen.

BPM berekenen op basis van de co2 uitstoot

Autofabrikanten worden steeds meer milieubewust. Dit heeft als effect dat merken zoals Audi, BMW en Mercedes-Benz diverse modellen op de markt brengen met een lage co2 uitstoot. Wij kunnen de rest-BPM voor u berekenen op basis van de lage co2 uitstoot, waarbij de waarde van de auto (en extra opties) niet meer meetellen. Deze berekeningswijze is voornamelijk interessant voor luxe auto’s met veel opties en een lage co2 uitstoot.

BPM berekenen op basis van een taxatierapport

Heeft uw import auto uit Duitsland flinke schade? Dan kunt u de auto beter met schade importeren en naderhand (laten) herstellen. De BPM voor schadeauto’s mag berekend worden op basis van de taxatierapport. Voorwaarde hiervoor is dat uw import auto getaxeerd wordt door een erkend taxateur. Wordt uw import auto te laag getaxeerd? Dan kan de Belastingdienst een tegentaxatie uitvoeren, waarna u uiteindelijk alsnog een hoger bedrag aan BPM moet betalen aan de Belastingdienst.

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Wij geven u graag vrijblijvend een BPM advies voor uw import auto.

Posted in auto.